Gezondheidsweek Nieuw-Amsterdam

Schermafbeelding 2018 09 25 om 16.49.15 kopiëren

Van 10 tot 15 september vond de Gezondheidsweek plaats in Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol. Wij waren hier 2 ochtenden bij aanwezig om kinderen voorlichting te geven over o.a. poetsinstructies, algemene mondhygiëne en de hoeveelheid suikers in dranken. De kinderen waren erg enthousiast en deden leuk mee. Onder begeleiding van Bello de poetshond gaven wij de kinderen een beter inzicht hoe je het beste kunt poetsen. 

Wij vonden het 2 leuke ochtenden en kijken er met veel plezier op terug.
Vriendelijke groet, 
Iris en Judith

 

Judith Bols over Giga Gaaf

judithbolsWie ben ik?
Hallo, mijn naam is Judith Bols, ik ben nu 2,5 jaar werkzaam bij Tandartspraktijk Quadrant. Sinds 1,5 jaar zijn wij bezig met een betere manier van kindertandheelkunde. In de praktijk zijn wij bezig met het project Giga Gaaf. Dit project is opgericht door het UMCG in samenwerking met het Ivoren Kruis. De consultatiebureaus zijn er ook van op de hoogte en kunnen u hierover informeren.

Wat gaan wij doen?

Bij de eerste afspraak gaan wij kennismaken met elkaar. Dan zal ik een aantal vragen stellen betreft gezondheid van het kindje maar bijvoorbeeld ook hoe het gaat met het poetsen (als daar al mee begonnen is). Wat wij dan proberen te doen is de ouders en kinderen begeleiden om geen angst te ontwikkelen voor de tandarts. En hoe ga je om met het eerste tandje.

Wat zijn de stappen?
Het is per kindje verschillend hoe ze reageren op de tandarts en de assistentes. De één wil of durft niet, de ander gaat bij papa of mama op schoot en gaat goed. Dit willen wij zonder tranen laten verlopen. Vaak beginnen we met het zitten in de behandelstoel. Gaat dat goed? Gaan we stapje verder. Is dat nog een beetje eng dan proberen we het een keertje later nog een keer.

Een stapje verder kan bijvoorbeeld de lamp zijn of het water/lucht. Wij gaan stapsgewijs proberen een soort gewenningsprocedure in te gaan. En het mooie zal natuurlijk een grote glimlach zijn als hij/zij hoort dat hij/zij naar de tandarts mag.

Wordt het vergoed?
Ja, tot je 18e wordt het vergoed.

Schermafbeelding 2018 02 12 om 10.02.01

Poetsinstructie bij BSO de Kinderwereld in Coevorden

poetsinstructie5

Ik werd om 16.00 uur ontvangen door een zeer enthousiaste groep kinderen in de leeftijd tussen 5 en 12 jaar die na schooltijd nog wel genegen waren om mee te doen aan de poetsinstructies. De kinderen wisten veel van gezond en minder gezond eten, het aantal poetsmomenten op een dag.
Veel kinderen poetsen elektrisch daarom is het juist zo belangrijk om ook met een hand borstel instructie te geven en dat ging ze niet altijd even gemakkelijk af , de kleurtabletjes is altijd een geweldig controle moment. De kinderen zijn met een mooi poetspakket huiswaarts gegaan. Super om dit te doen!

Ina

Prijsuitreiking kleurplaat-actie Basisschool de Bascule

prijsuitreiking

Poetsinstructie op Basisschool de Bascule

poetsinstructiePreventie assistente Ina van Tandartspraktijk Quadrant heeft aan alle leerlingen van de Basisschool de Bascule poetinstructie gegeven.

5 ochtenden werd ik met heel veel enthousiasme ontvangen door leerkrachten en leerlingen van deze basis school.

Per groep had ik 45 minuten om advies en voorlichting te geven. Het belangrijkste wat ik de kinderen heb geleerd is: waarom tanden poetsen zo belangrijk is en hoe we de tanden en kiezen moeten reinigen. De kinderen en leerkrachten waren één en al oor, ook kreeg ik veel vragen van de kinderen en kon ik deze door jarenlange ervaringen in verschillende praktijken prima beantwoorden.

Het moment van de poetsinstructie leverde leuke tafereeltjes op. Met kleurtabletjes kregen de kinderen een goede indruk wat er met poetsen werd overgeslagen en welke plaatsen bijzonder belangrijk zijn om schoon te maken.

Elke leerling kreeg een tandenborstel + tandpasta + folder mee voor het thuisfront. Tevens kregen ze aan het eind van de voorlichting (dit afhankelijk van de leeftijd) een stickervel, poetsdiploma of een extra borstel voor de elektrische tandenborstel mee. Daarnaast is er nog een kleurplaat uitgedeeld waarmee een cadeaubon van Bart Smit gewonnen kan worden.

Dank aan alle leerkrachten en leerlingen voor de goede aandacht en de leuke ontvangst,

 

Namens preventieassistente,

Ina van Quadrant Nieuw Amsterdam

 

 

 

 

Even voorstellen: Jeroen de Vries

jeroen portretMijn naam is Jeroen de Vries. Ik ben 28 jaar oud en woonachtig in Emmen. Voetbal en fietsen zijn één van mijn hobby's.

Inmiddels ben ik 10 jaar werkzaam binnen de organisatie. Ik heb de opleiding tot Tandtechnicus gevolgd en gespecialiseerd in gebitsprotheses.
Hierna heb ik de opleiding Klinisch Prothese Technicus afgerond en sta ik een aantal dagen in de week te behandelen aan de stoel.
Ik vind het belangrijk dat als patiënten bij ons zijn geweest met een goed gevoel naar huis gaan.

Tandartskosten voor verzekerden t/m 17 jaar

De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor mensen jonger dan 18 jaar of voor mensen waarbij er sprake is van bijzondere tandheelkunde. Dan moet er sprake zijn van een ernstige situatie waardoor een chirurg of specialist jou moet helpen. Mensen boven de 18 kunnen een aanvullende verzekering afsluiten voor tandartskosten.

De basisverzekering vergoedt de kosten van de volgende behandelingen voor verzekerden van 18 jaar en ouder:
  • Chirurgische tandheelkundige hulp, uitgevoerd door een geregistreerde kaakchirurg. Hieronder valt geen parodontale chirurgie, het aanbrengen van een tandheelkundig implantaat en ongecompliceerde extracties.
  • Röntgenonderzoek voor chirurgische tandheelkundige hulp, door of op verzoek van een geregistreerde kaakchirurg
• Uitneembare kunstgebitten voor de boven- en/of onderkaak.


Een vergoeding van bijzondere tandheelkundige zorg is van toepassing als je:


  • Een ernstige ontwikkelingsstoornis, groeistoornis of verworven afwijking van het tand-kaak-mondstelsel hebt
.
  • Een niet-tandheelkundige lichamelijke of geestelijke aandoening hebt

  • Een medische behandeling moet ondergaan, waarvan het resultaat mede afhankelijk is van tandheelkundige zorg. Vaak heb je wel vooraf toestemming nodig van je zorgverzekeraar om de behandeling vergoed te krijgen. Informeer daarom altijd vooraf bij je zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn, het kan namelijk voorkomen dat je naar een bepaalde zorgverlener moet gaan of dat er sprake is van een eigen bijdrage. Ook het verplicht eigen risico is van toepassing.

Nieuw adres praktijk Nieuw Amsterdam

pandnieuwamsterdamOnze praktijk Quadrant in Nieuw Amsterdam is verhuisd! We zijn nu gevestigd aan de Vaart zz 1 in Nieuw-Amsterdam, in het pand van Top Therapie. 

Tandtechnisch laboratorium Quintadent is klaar voor de toekomst

img 6271Quintadent in Emmen is een tandtechnisch laboratorium annex praktijk voor prothetiek en implantologie waarbij een groep van regionale tandartsen is aangesloten. Sinds kort beschikt Quintadent, als eerste in Drenthe, over een vijfassig digitaal freescentrum.

“Wij houden de trends in de markt nauwlettend in de gaten” aldus Remco Pielage, één van de initiatiefnemers bij Quintadent. De digitale processen rukken op en je ziet dat zowel de kwaliteit als de service van de leverancier op een dusdanig niveau liggen dat het een goede en verantwoorde investering is. Na een aantal goede gesprekken met Peter van der Pal (Cad-Cam Specialist van het Ceramill systeem bij Arseus-lab), hebben wij uiteindelijk deze keuze gemaakt. De laatste jaren zie je de markt veranderen, daarnaast zie je de goudprijzen tot extreme hoogtes stijgen.

Met de intrede van zirkonium ,een nieuwe goedkopere metaallegering, kunnen tot 16-delige bruggen gemaakt worden. Zirkonium vervangt als zodanig in toenemende mate het goud en andere metalen. Metallische Zirkonium heeft geen invloed op het menselijk lichaam en is daardoor onschadelijk.

Een kroon die is vervaardigd voor een langere levensduur moet aan bepaalde eigenschappen voldoen. Het is vooral belangrijk dat bij een hoge kauwdruk, de kroon of brug bestand is tegen buig en bijtkrachten. Zirkonium in combinatie met deze hoogwaardige Cad-Cam technologie van dit Ceramill systeem zorgt voor een goede passende constructie. Daarnaast kun je met deze digitale freesunit sneller op wensen van de klant inspelen omdat dit systeem vele mogelijkheden biedt. Een perfecte en vol keramische kroon maken is daar één van. Een keramische kroon is metaal vrij, heeft een kern van keramiek en wordt overbakken met porselein. Maar ook noodkronen/-bruggen, abutments en andere nieuwe technieken behoren nu tot de mogelijkheden.

Kortom: Quintadent is een all round full-service lab dat helemaal klaar is voor de toekomst.